Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt ciemny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 4 łyżki
cukier kryształ 4 łyżki
tłuszcz do formy
papier śniadaniowy
kakao 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt ciemny

oddzielamy zółtka od białka.Białka ubijamy na sztywno,dodajemy po jednej łyżce cukru, następnie po jednym żółtku i następnie po jednej łyżce mąki wymieszanej z kakao i przesianej przez sitko oraz proszek do piecz.po dodaniu mąki zwalniamy obroty na najmniejsze,formę wykładamy papierem i smarujemy tłuszczem,wylewamy mase i pieczemy aż boki będą odchodziły od formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 12.11.2011 22:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak