Biszkopt chiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dag
  • jajka

    4 szt
  • cukier puder

    20 dag
  • kawa naturalna

    3 łyzki
  • mąka tortowa

    12 dag
  • mąka ziemniaczana

    13 dag
  • proszek do pieczenia

    15 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem na pianę, dodając po jednym żółtku. Następnie dodać mąki przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia i kawę. Pod koniec sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie przemieszać. Wylać ciasto do średniej formy wyłożonej papierem, posmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. po upieczeniu i ostudzeniu przełożyć masą zaparzana różową i polukrować różowym lukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 12.11.2013 16:04
Pysznie wygląda, a dlaczego chiński?
Katarzyna59 01.07.2013 07:58
smacznie wygląda
Małgorzata9 19.06.2013 16:35
tak jeszcze nie robiłam
IZABELA29 10.05.2013 21:26
fajnie się prezentuje
Seba 21.03.2012 09:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat