Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt chiński

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 dag
jajko 4 szt
cukier puder 20 dag
kawa naturalna 3 łyzki
mąka tortowa 12 dag
mąka ziemniaczana 13 dag
proszek do pieczenia 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt chiński

Masło utrzeć z cukrem pudrem na pianę, dodając po jednym żółtku. Następnie dodać mąki przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia i kawę. Pod koniec sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie przemieszać. Wylać ciasto do średniej formy wyłożonej papierem, posmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. po upieczeniu i ostudzeniu przełożyć masą zaparzana różową i polukrować różowym lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 12.11.2013 16:04
Pysznie wygląda, a dlaczego chiński?
Katarzyna59 01.07.2013 07:58
smacznie wygląda
Małgorzata9 19.06.2013 16:35
tak jeszcze nie robiłam
IZABELA29 10.05.2013 21:26
fajnie się prezentuje
Seba 21.03.2012 09:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak