Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt budyniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier drobny 1 szklanka
budyń waniliowy 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt budyniowy

Forma o wymiarach 22/30 cm, lub tortownica natłuszczona i oprószona bułką tartą.
Budynie waniliowe bez cukru po 40 gram, wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Jajka dokładnie ubić na puch z cukrem łącznie około 7 minut.
Miksując dalej już na wolnych obrotach dodawać stopniowo budynie z proszkiem do pieczenia.
Przelać do przygotowanej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok. 30 minut.
Ciasto pięknie i równo wyrasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.02.2014 00:17
Tylko taki piec.
alaaa 13.02.2014 19:44
biszkopt rewelacyjny
Aleksandra/Olcia 12.02.2014 19:22
super biszkopt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak