Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt białkowy z jabłkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 1/2 kg
białko 4 szt
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt.
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
aromat cytrynowy 1 szt.
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt białkowy z jabłkami

Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, następnie postawić naczynie z ubitą piana na garnek z wrzącą wodą i i ubijać do momentu zgęstnienia piany. Garnek zdjąć z pary, dodać mąkę, kilka kropel aromatu, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać delikatnie i dokładnie, wrzucić obrane pokrojone jabłka, wyłożyć do formy posmarowanej oliwą i piec w temperaturze 150 stopni około ½ godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 26.03.2014 21:18
Moje ulubione smaki, jabłecznik;)
Megg 26.03.2014 20:48
smaczne ciacho
malaczarna23 26.03.2014 19:01
wygląda bardzo smacznie
Mniam 26.03.2014 18:57
Smaczne ciasto.
Krzysztof15 26.03.2014 18:41
super bardzo smaczne
V_kuchareczka 26.03.2014 18:08
wspaniale wygląda
Wafelek2601 26.03.2014 18:07
Wygląda przepysznie
idealme 26.03.2014 18:06
pyszne! :)
Jusiaa 26.03.2014 17:58
Idealne ciacho :)
norweska20 26.03.2014 17:55
idealne na deser
pestka 26.03.2014 17:32
bardzo smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak