Biszkopt

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • mąka tortowa

    1,5 szkl
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno pianę dodajemy cukier. Żółtka roztrzepujemy z proszkiem do pieczenia i wlewamy do białek. Miksujemy.Mąkę przesiewamy przez sito. Wsypujemy po łyżce do białek z żółtkami. Mieszamy. Wylewamy na blachę i pieczemy 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 26.10.2010 16:31
Piszesz,że ciasta przed toba a ja tutaj widzę wspaniały biszkopt, gratuluję udał ci sie wyśmienicie.
wedith1 03.10.2010 20:31
Piękny biszkopt:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat