Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT

Żółtka oddzielić od białek i dodać do nich proszek do pieczenia i ocet. Wszystko razem wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Białka ubić z cukrem na pianę. Do ubitych białek dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Wsypać mąkę i dodać 3 łyżki wody i delikatnie wymieszać. Piec około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak