Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Białka jaja ubić na sztywno,a następnie dodać cukier. Całość ponownie ubić na sztywno.Cukier waniliowy i żółtka dodać jako następne.Na koniec bardzo delikatnie wymieszać powstałą masę z mąką i proszkiem do pieczenia. Przełożyć do natłuszczonej formy i piec w 160 stopniach przez 35 minut.gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak