Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopciki maltańskie

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 300 g
cukier puder 100 g
jajko 2 szt.
mąka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopciki maltańskie

Migdały jeśli są ze skórką należy zalać wrzątkiem i odstawić na chwilkę, po czym w dłoniach palcami ściągnąć skórkę. Migdały zemleć blenderem. Żółtka oddzielamy od białek.Żółtka ucieramy ze zmielonymi migdałami, mąką i 50 g cukru pudru. Białka ubijamy na sztywno z 50 g cukru pudru, im dłużej tym lepiej, a następnie musimy połączyć z masą migdałową. Formujemy z ciasta kuleczki, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-15 minut w temp. 180°C, aż się ładnie zezłocą. Biszkopciki ostudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 22.07.2013 20:27
ciacha pyszne
JOANNA16 05.04.2013 16:51
wyglądają pysznie
agnieszka214 04.04.2013 14:02
zapowiada sie fajny deserek
Natalia/tubisiek 22.01.2013 12:19
muszą być smaczne :)
mufinka79 28.11.2012 17:59
Dziękuję za miłe komentarze :)
mufinka79 28.11.2012 17:58
Tak, te ciasteczka to moja inspiracja, Są przepyszne :)
michałp 28.11.2012 13:18
Myślę że nazywają się tak z powodu migdałów,które w kuchni maltańskiej są bardzo popularne.Oryginalne ciasteczka robione są z migdałów i sera ricotta.
Joanna46 27.11.2012 21:39
A czemu nazywają się maltańskie ???
caffee_tea 27.11.2012 21:00
dobre
Sylwia26 27.11.2012 19:46
apetycznie wyglądają :)
as28 27.11.2012 19:45
fajne
as28 27.11.2012 19:45
fajne
as28 27.11.2012 19:45
fajne
as28 27.11.2012 19:45
fajne
as28 27.11.2012 19:45
fajne
gottrina 27.11.2012 19:05
świetne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak