Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopciki bezglutenowe, bez cukru i mleka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka kokosowa 1 łyżka
mąka kukurydziana 1 łyżka
syrop klonowy 1 łyżka
proszek do pieczenia duża szczypta bg

Porada

Użyłam produktów bezglutenowych :)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopciki bezglutenowe, bez cukru i mleka

Jajka ubić na pianę z syropem klonowym. Dodać mąki i dokładnie wymieszać. Wlałam po łyżce ciasta do silikonowej foremki na muffinki (dzięki temu mają kształt serduszek). Piekłam ok. 7-10 minut w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak