Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier puder 170 g
mąka 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopciki

Kroki postępowania

1
Z białek ubić pianę, następnie stopniowo dodać cukier (150g)i żółtka, powinna wyjść puszysta gęsta żółta masa a na końcu wsypać mąkę i wymieszać szpatułką.
Krok 1 - Biszkopciki foto
2
Ciasto nałożyć do rękawa z grubą końcówka i wykładać na blachę( ja robiłam to łyżką). Oprószyć obficie cukrem i zostawić na 5 min do wyschnięcia.
Krok 2 - Biszkopciki foto
3
Przed włożeniem do pieca nagrzanego do 180c oprószyć jeszcze raz cukrem. Piec ok. 15 min aż będą lekko złote. Smacznego
Krok 3 - Biszkopciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 26.06.2013 22:03
Domowe najlepsze
jerzy3 23.05.2013 16:28
wyglądają średnio apetycznie ale gdyby posmarować je czymś to byłoby super
Megg 23.05.2013 14:34
pyszne biszkopciki!!!
Lampencjo 23.05.2013 13:25
świetne biszkopciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak