Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPCIK KUKURYDZIANY Z OWOCAMI I GALARETKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka kukurydziana 4 łyżki
Morela
dżem morelowy 2 łyżki
galaretka morelowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPCIK KUKURYDZIANY Z OWOCAMI I GALARETKĄ

Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrami, a białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z żółtkami. Mąkę wymieszać lekko z masą jajeczną i wlać do formy. Piec 35 minut w temperaturze 170 stopni, po upieczeniu biszkopt lekko opadnie. Po ostudzeniu posmarować biszkopcik dżemem, wyłożyć dojrzałymi morelami i zalać tężejącą galaretką. Owoce mogą być różne, w zależności od sezonu z odpowiednią galaretkę do owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 08.08.2013 21:10
świetny bo prosty
biatriss 08.08.2013 17:47
dziękuje za przepis!
iwi 08.08.2013 17:43
Pyszny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak