Biskwity czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • cukier

    4 łyż
  • mąka pszenna

    6 łyż
  • kakao

    1.5 łyż
  • dżem morelowy

    4 łyż
  • kremówka

    150 ml
  • cukier puder

    2 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja utrzeć z cukrem. Przesiać mąkę i kakao. Masę wykładać na pergamin tworząc owalne placki. Upiec je w 220st przez 6-8min. Przestudzić je i przełożyć na ścierkę. Posmarować placki dżemem. Na środek nałożyć bitą śmietanę, złożyć placki na pół, posypać cukrem pudrem i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 20.03.2011 00:23
niezły pomysł
Krzysztof42 28.11.2010 14:30
słodkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat