Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biodrówka z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka 70 dkg
cebula 2 szt
pieczarki 1/2 kg
czosnek 3 ząbki
sól i pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biodrówka z pieczarkami

Mięso pokroić w kostkę i obsypać przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w rondlu. Dodać mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć i zalać wrzątkiem. Przykryć i dusić około godziny, aż mięso będzie kruche. Wrzucić pokrojone pieczarki i gotować jeszcze 15-20 minut. Doprawić do smaku. Podawać np. z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.12.2015 22:58
Pyszne danie
gerard.sz 12.12.2015 22:23
Co to za mięso?
Bernadeta1 12.12.2015 21:14
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak