Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigoz z kiełbasa i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
pieczarki 25 dag
cebula biała 2 szt
szczypior
natka pietruszki
Kucharek przyprawa uniwersalna
marchewka 2 szt
olej do smażenia
ziele angielskie 2 kulki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigoz z kiełbasa i pieczarkami

Kapustę kroimy zalewamy woda dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy .Po ok 25 min odlewamy trochę wody ,chyba ,ze się wygotowała to nie== dodajemy starte marchewki ,doprawiamy kucharkiem .Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojoną kiełbasę ,cebule i pieczarki gdy sie zarumieni dodajemy je do kapusty .Dodajemy także przecier pomidorowy,posiekana zieleninę przyprawę do bigosu .Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu ,zeby wszystko się ładnie połączyło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 27.07.2011 08:19
pyszny
pioge7 27.07.2011 07:58
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak