Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała młoda duża główka
cebula biała duża
kiełbasa śląska 500 g
pomidory krojone z puszki 1 op.
Kminek mielony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna warzywna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować dowolnie grubo, posolić i wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut.
Krok 1 - Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami foto
4
Zalać kapustę wrzątkiem i dodać nieco uniwersalnej przyprawy warzywnej.
Gotować niemal do miękkości.
Krok 2 - Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami foto
5
Kiełbasę pokroić w półplasterki i przesmażyć z posiekaną cebulą.
Krok 3 - Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami foto
6
Do kiełbasy wlać krojone pomidory z puszki razem z zalewą.
Krok 4 - Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami foto
7
Odparować nadmiar płynu i doprawić mielonym kminkiem i czarnym pieprzem.
Krok 5 - Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami foto
8
Kiełbasę przełożyć do półmiękkiej kapusty i razem udusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Krok 6 - Bigosik z młodej kapusty z kiełbasą i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 10.06.2016 18:00
Pyszna kapusta
Motorek 07.06.2016 16:03
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak