Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z cukinii

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 kg
kiełbasa śląska 1/2 kg
okrawki wędlin do smaku
ziele angielskie 5-7 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
płynna przyprawa do zup do smaku
kozieradka mielona 2 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
koperek 1 łyżka
kolendra - natka suszona 1 łyżka
olej 2-3 łyżki
Cebula suszona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z cukinii

Cukinię obrać, pokroić w grube plastry i oczyścić z gniazda nasiennego.
Miąższ pokroić w dużą kostkę.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, a wędliny w paseczki - wrzucić do szerokiego rondla i przesmażyć.
Dodać przyprawy i pokrojoną cukinię - nakryć i udusić do miękkości.
Na końcu ostatecznie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.09.2012 11:20
To nasza letnia odmiana tradycyjnego bigosu z kiszonej kapusty, który robimy raczej w chłodniejszych porach roku :)
Mariposas 17.08.2012 21:12
super
Bernadeta1 17.08.2012 13:30
Smaczny i lżejszy od tradycyjnego
Aneta41 18.07.2012 22:37
lubię cukinię - fajny bigosik
Paweł10 18.07.2012 20:46
super pomysl
wojtek5 18.07.2012 20:36
pycha cukinia
octo 18.07.2012 20:21
mam cukinie w lodowce dobry przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak