Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z cukini

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukini 2-3 szt.
cebula 2 szt.
kiełbasa podwawelska 400 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
marchewka 1 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z cukini

Kroki postępowania

1
Cukinie obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Posypujemy solą i ostawiamy, aż cukinia puści wodę.
Krok 1 - Bigosik z cukini  foto
2
Kiełbasę kroimy w kosteczkę, cebule obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy kiełbasę, dodajemy cebulę i jeszcze chwilę smażymy.
Krok 2 - Bigosik z cukini  foto
3
Odsączoną z wody cukinie wrzucamy na odrobinę oleju w woku, dodajemy marchewkę, chwilę podsmażamy aż warzywa zmiękną.
Krok 3 - Bigosik z cukini  foto
4
Do cukinii dodajemy koncentrat pomidorowy, podsmażoną kiełbasę z cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do bigosu. Chwilę wszystko smażymy, aż smaki się przemieszają.
Krok 4 - Bigosik z cukini  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak