Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik warzywny z kiszonymi ogórkami i mięsem mielonym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 1/2 kg
papryka czerwona 1/2 kg
cebula 1/2 kg
indyk 1/2 kg mielony
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
Kucharek przyprawa do potraw
Czosnek suszony Prymat
olej 3 łyżki
pomidory siekane 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik warzywny z kiszonymi ogórkami i mięsem mielonym

Ogórki pokroić wzdłuż w ćwiartki, a następnie w plasterki.
Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju - dodać zmielone mięso indycze i razem przesmażyć.
Przełożyć do szerokiego rondelka, dodać pokrojone ogórki, paprykę i przyprawy.
Podlać kilkoma łyżkami wody, dodać pomidory z puszki, wymieszać, nakryć i udusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 28.12.2012 21:56
pyszne
Ewelina47 28.12.2012 21:55
pysznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak