Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigosik sezonowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 0,5 kg
cebula 2-3 duże
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 2 szt
kapusta włoska 1/2 szt
fasolka szaragowa 70-1 kg
pomidory 3-4 szt
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: bigosik sezonowy

Kroki postępowania

1
do pokrojonej w pół plasterki i przesmażonej na oleju kiełbasy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę pokrojoną w paski-solimy i dusimy
Krok 1 - bigosik sezonowy foto
2
następnie dodajemy fasolkę pokrojoną na 2-3 cm kawałki i poszatkowaną kapustę oraz obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory
Krok 2 - bigosik sezonowy foto
3
całość dusimy do miękkości tj około 30-40 minut, jeśli trzeba podlewamy wodą, na koniec dodajemy przecier i doprawiamy do smaku
Krok 3 - bigosik sezonowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.03.2013 12:48
z fasolka nigdy nie jadlam
Dorota59 15.08.2012 11:50
pyszniutkie danie
Ewa6274879 05.08.2012 12:00
taki bigosik to bym zjadła :)
kuklik 29.07.2012 12:47
super sezonowe
Dorota76 24.07.2012 21:33
trzeba będzie zrobić
Agnieszka91 24.07.2012 21:32
super
gerdzik 24.07.2012 18:49
idę coś oszamać :D
owca441 24.07.2012 18:04
i jutro go zrobię
Michaś 24.07.2012 18:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak