Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik cebulowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 700 gram
ziemniaki 450 gram
marchew 350 gram
seler 100 gram
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kminek 1,5 łyżeczki
franksurterki 3 sztuki
korzeń chrzanu 30 gram
pietruszka zielona 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik cebulowy

(zmodyfikowany przepis z kwartalnika "Sielskie życie")

Warzywa obierz. Marchew i cebulę pokrój na cienkie plasterki, ziemniaki i seler w kostkę.

Na 2 łyżkach oleju podduś warzywa, zalej bulionem. Dodaj kminek i liście laurowe. Gotuj 15-20 minut pod przykryciem.

Kiełbaski pokrojone w plasterki podsmaż przez 5 minut na oleju.

Potrawę dopraw solą i pieprze, dodaj posiekaną pietruszkę i kiełbaski. Posyp startym chrzanem i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.01.2014 19:15
ciekawy skład tego bigosu
Bernadeta1 17.12.2012 00:49
super taki warzywny bigos
Renataj 17.11.2012 10:56
Apetyczny. Ciekawy dodatek świeżego chrzanu - warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak