Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kiełbasa śląska 80 dag
boczek wędzony 40 dag
żeberka wieprzowe 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
grzyby suszone 5-6 szt
koncentrat pomidorowy 100 g
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik

Żeberko myjemy, wkładamy do garnka zalewamy wodą. Marchew, pietruszkę obieramy i wkładamy do mięsa. Liść i ziele oraz grzyby również wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości mięsa. Kapustę pukamy i gotujemy w osobnym garnku. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Cebule obieramy i również kroimy i dodajemy do kiełbasy. Gdy mięso będzie już miękkie wyciągamy go, oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do kapusty. Kiełbasę również dodajemy do kapusty. Dolewamy do kapusty powstały wywar, koncentrat pomidorowy oraz przyprawę do bigosu.
Doprawiamy do smaku solą i jeszcze dusimy przez ok. 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 03.07.2014 14:40
ach ten bigosik, wyrafinowany smak dla podniebienia.
dada 06.03.2014 12:21
aż mi się przypomniało, że z Wigilii jest u mnie zamrożony hehehe
Megg 19.02.2014 18:21
smaczny bigosik
JOANNA16 18.02.2014 16:14
pychota)))))
joanna__s 18.02.2014 06:45
Zjadłabym taki. Mniam mniam.
Cranberry 17.02.2014 15:38
pycha bigos
Adamorek 17.02.2014 12:37
bardzo konkretny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak