Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 2 kg
kiełbasa podwawelska 1 kg
kości na wywar 1 kg
czosnek 5 ząbków
grzyby suszone 10 dag
koncentrat pomidorowy 3 słoiczki
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 sztuki
kości wędzone 2 z karkówki
kapusta biała 5 kg
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik

Kapustę płuczemy i gotujemy, grzyby moczymy i też gotujemy. Kości świeże i wędzone nastawiamy i gotujemy wywar. Świeży boczek podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i pokrojony czosnek. Ugotowaną kapustę odcedzamy, wlewamy do niej ugotowany wywar, obrane mięso z kości, podsmażony boczek, grzyby ( możemy też dodać wodę z grzybów ), wszystkie pozostałe przyprawy i gotujemy na nie za dużym ogniu ok.45 minut. Na końcu dajemy koncentrat i jeszcze chwilę gotujemy, mieszając aby nam się nie przypalił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 02.04.2013 22:26
pyszny musi być
Misada 02.04.2013 22:05
smaczne danie
Adamorek 02.04.2013 21:58
z tego co zostało po świętach
Klisza 02.04.2013 21:56
super przepis
Iwka 02.04.2013 21:48
bardzo lubię wersję z grzybami
Silver Teaspoon 02.04.2013 21:42
smakowity :)
Simeo 02.04.2013 21:37
idealny na taką pogodę jak dziś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak