Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze świeżej kapusty.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty 1 główka
cebule 2
kiełbasy 6 lasek
boczku świeżego 30 dag
koncentrat pomidorowy duży
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
kilka ziaren pieprzu Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze świeżej kapusty.

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno pokroić i zagotować z liściem laurowym, pieprzem i kucharkiem.
Krok 1 - Bigos ze świeżej kapusty. foto
2
Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Najpierw smażyłam boczek(trochę go posoliłam), a gdy się wytopił tłuszcz dodałam kiełbasę, a na koniec cebulę. Boczek miałam dość tłusty, więc nie dodawałam innego tłuszczu do smażenia.
Krok 2 - Bigos ze świeżej kapusty. foto
3
Gdy kapusta będzie miękka dodać mięso z cebulą i gotować dalej.
Krok 3 - Bigos ze świeżej kapusty. foto
4
Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić kwaskiem, cukrem, papryką do smaku i dusić pod przykryciem.
Krok 4 - Bigos ze świeżej kapusty. foto
5
Nadmiar wody odlałam i wykorzystam do gotowania gołąbków lub sosu pomidorowego.
Krok 5 - Bigos ze świeżej kapusty. foto
6
Bigosik gotowy :)
Krok 6 - Bigos ze świeżej kapusty. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.09.2011 08:49
prezentuje się super
Renia1 15.09.2011 11:01
lubie taki ze swiezej, szczegolnie z mlodej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak