Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos ze świeżej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3/4 kg.
marchew 3 szt.
koncentrat pomidorowy 1 mały
Kucharek przyprawa uniwersalna
zielony koperek siekany
kapusta 2 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: bigos ze świeżej kapusty

kapustę oczyścić i drobno pokroić lub poszatkować umyć i włożyć do garnka wlać odrobinę wody i gotować,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do gotującej się kapusty,kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kawałki podsmażyć na oliwie i dodać do garnka wsypać kucharka uniwersalnego,liść laurowy,kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu i gotować do miękkości pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i posiekany koperek wszystko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.03.2012 11:24
smaczny
IKrakowianka 20.12.2011 19:49
bardzo dobry
Monika193
Monika193 01.09.2011 23:33
lubię taki bigos
MAR3STA 13.02.2011 09:28
super bigos;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak