Bigos ze słodkiej kapusty - na kwaśno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    2 kg
  • sok z kapusty kiszonej

    1 szkl.
  • koncentrat pomidorowy

  • cebula

    1 duża
  • kiełbasa śląska

    1/2 kg
  • olej

  • sól

  • papryka mielona

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie - odcedzić.
Na oleju zrumienić posiekaną cebulę, dodać kiełbasę pokrojoną w kawałki, podsmażyć, dosypać mieloną paprykę i wymieszać - podlać wodą lub wywarem z kapusty, dodać koncentrat pomidorowy - dokładnie wymieszać i połączyć z ugotowaną kapustą. Do całości dolać sok z kiszonej kapusty i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, aż wszystkie smaki się połączą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 29.09.2013 20:09
Przyznam, że bigosik jest nietypowy, ale pyszny :) Nikt z jedzących nie zorientował się, że jest zrobiony ze słodkiej kapusty :)
dodi 29.09.2013 19:39
przepyszny bigos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat