Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
2 kg -
sok z kapusty kiszonej
1 szkl. -
koncentrat pomidorowy
-
cebula
1 duża -
kiełbasa śląska
1/2 kg -
olej
-
sól
-
papryka mielona
1 łyżka -
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Bigos ze słodkiej kapusty - na kwaśno
Na oleju zrumienić posiekaną cebulę, dodać kiełbasę pokrojoną w kawałki, podsmażyć, dosypać mieloną paprykę i wymieszać - podlać wodą lub wywarem z kapusty, dodać koncentrat pomidorowy - dokładnie wymieszać i połączyć z ugotowaną kapustą. Do całości dolać sok z kiszonej kapusty i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, aż wszystkie smaki się połączą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze (2)