Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze słodkiej kapusty - na kwaśno

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
sok z kapusty kiszonej 1 szkl.
koncentrat pomidorowy
cebula 1 duża
kiełbasa śląska 1/2 kg
olej
sól
papryka mielona 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze słodkiej kapusty - na kwaśno

Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie - odcedzić.
Na oleju zrumienić posiekaną cebulę, dodać kiełbasę pokrojoną w kawałki, podsmażyć, dosypać mieloną paprykę i wymieszać - podlać wodą lub wywarem z kapusty, dodać koncentrat pomidorowy - dokładnie wymieszać i połączyć z ugotowaną kapustą. Do całości dolać sok z kiszonej kapusty i dusić pod przykryciem, na małym ogniu, aż wszystkie smaki się połączą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 29.09.2013 20:09
Przyznam, że bigosik jest nietypowy, ale pyszny :) Nikt z jedzących nie zorientował się, że jest zrobiony ze słodkiej kapusty :)
dodi 29.09.2013 19:39
przepyszny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak