Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze słodkiej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa śląska 40 dkg
boczek wędzony 30 dkg
grzyby suszone 2 dkg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze słodkiej kapusty

Kapustę poszatkować, podlać wodą i posolić. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem z dodatkiem pokrojonych i wymoczonych wcześniej grzybów. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć i dodać do kapusty. Gotować razem na wolnym ogniu. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak