Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze słodkiej kapusty

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka (średniej wielkości)
karkówka 500 g
marchewki 2 szt
pomidory malinowe 2 szt
koperek 1 pęczek
bulion warzywny 250 ml
sól i pieprz
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
kiełbasa śląska 4 pętka
cebule 2 szt
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze słodkiej kapusty

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posiekać ,marchew zetrzeć na tarce o dużych oczach. Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić w kostkę. Koper poszatkować. Kiełbasę pokroić w pół plasterki. Kapustę poszatkować. Cebulę zrumienić na maśle ,dodać kapustę ,pomidory , mięso ,kiełbasę , marchew ,posolić. Dolać szklankę bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem ok. 40 min. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz kminek. Doprawić solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 13.04.2015 16:54
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak