Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze słodkiej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa 50 dkg
mięso z golonki 1 szt
mąka pszenna 3 łyż
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyż
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze słodkiej kapusty

Mięso z golonki dokładnie myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby było przykryte, sypiemy łyżką soli i gotujemy ok. 20 min. W międzyczasie myjemy i siekamy kapustę w drobne kawałki a kiełbasę w kostkę. Po wypłynięciu i pozbieraniu szumowin dokładamy kapustę. Gotujemy przez ok 25 min. Wyciągamy mięso z golonki, kiedy ostygnie kroimy na kawałki i wrzucamy z powrotem do garnka. Kiełbasę podsmażamy na patelni bez tłuszczu i wrzucamy do całości. Dodajemy koncentrat i zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą- jeżeli jest to konieczne. Ostatecznie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak