Bigos ze śliwkami

Bigos ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienka kiełbasa

    0,5 kg
  • cebula

    0,25 kg
  • suszone śliwki bez pestek

    0,25 kg
  • woda

    2 litry
  • sól

  • wołowina

    0,5 (chuda)
  • żeberka wędzone

    1 kg
  • kapusta kiszona

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić. Cebulę posiekać. Na suchej teflonowej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz cebulę. Żeberka i pokrojoną w kostkę wołowinę ugotować w 2 l wody. Wywar zachować. Do dużego rondla włożyć kapustę, obrane z żeberek mięso, wołowinę, posiekane śliwki i podsmażoną z cebulą kiełbasę. Wlać 2 szklanki wywaru z mięsa. Dusić całość przez 1 godzinę. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

03.07.2011 09:59
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat