Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1 kg
Mięso wieprzowe z kością 1/2 kg
boczek wędzony 25 dkg
suszone pomidory 5 szt
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z suszonymi pomidorami

Kapustę kiszona zalewamy wodą, wkładamy do niej boczek wędzony, dodajemy przyprawy, część suszonych pomidorów i gotujemy do miękkości. Kapustę białą szatkujemy. Mięso obsmażamy do zrumienienia, podlewamy wodą i przekładamy do garnka. Dodajemy kapustę, przyprawy, resztę pomidorów i gotujemy mieszając do miękkości. Wyjmujemy mięso i boczek, kroimy, mieszamy obie kapusty i dodajemy mięso i boczek. Doprawiamy papryką i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.02.2014 15:31
smaczne danie
ben-ka 06.02.2014 09:00
Chętnie bym spróbowała.
Jodaj 20.06.2012 16:08
takiego to jeszcze nie jadłam :) muszę spróbować :)
Izabela28 07.02.2012 20:24
fajny pomysł z tymi suszonymi pomidorami; taki tradycyjny, smaczny bigos, ale dla odmiany z suszonymi pomidorkami:)
Ewa111 05.02.2012 20:02
do bigosu zawsze dodaję trochę przecieru pomidorowego ,a teraz spróbuje z suszonymi pomidorami
pacpaw 02.12.2011 22:21
prawdziwy rarytas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak