Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z suszonymi podgrzybkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2 dkg
kapusta kiszona 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 6 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziarenek
kostka rosołowa 1 sztuka
wieprzowina 60 dkg
olej
cebula 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z suszonymi podgrzybkami

Kroki postępowania

1
Grzyby dokładnie oczyścić i zalać wodą. Pozostawić na noc.

Krok 1 - Bigos z suszonymi podgrzybkami foto
2
Kapustę posiekać. Podlać wodą, dodać liście laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotować z dodatkiem kostki rosołowej na wolnym ogniu.
Krok 2 - Bigos z suszonymi podgrzybkami foto
3
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do gotującej się kapusty.

Krok 3 - Bigos z suszonymi podgrzybkami foto
4
Grzyby udusić i wraz z podsmażoną cebulką dodać do kapusty.
Krok 4 - Bigos z suszonymi podgrzybkami foto
5
Dodać podsmażoną kiełbaskę.
Krok 5 - Bigos z suszonymi podgrzybkami foto
6
Czosnek posiekać i dodać. Gotować do miękkości.
Krok 6 - Bigos z suszonymi podgrzybkami foto
7
Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić do smaku.
Krok 7 - Bigos z suszonymi podgrzybkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.02.2016 14:13
tez dodaję grzybki,pycha
Konczi 12.02.2016 20:39
uwielbiam bigos :) pysznie !
mirosława4 12.02.2016 15:40
zjadłabym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak