Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z porów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 2 sztuki
pieczarki 30 dag
ogórek konserwowy Smak 2 sztuki
ketchup łagodny 2 łyżki
kiełbasa zwyczajna 1 sztuka
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z porów

Kięłbasę kroimy w plasterki , ogórki kroimy w średnią kostkę. Pory i pieczarki nqjpierw myjemy ,osuszamy a następnie oczyszczamy je. Pory kroimy w około 1 cm krążki a pieczarki kroimy w plasterki. Pory dusimy 10 minut w małej ilości wody troszkę posolić solą. Kiełbasę z cebulą oraz pieczarki smażymy na oleju. Mieszamy z porami ogórkiem , ketchupem oraz musztardą. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem według uznania . Całość dusimy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 15.02.2015 15:00
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak