Bigos z papryki i grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    1 kg
  • wieprzowina

    250 g
  • cebula

    3
  • słonina

    100 g
  • śmietana 12%

  • grzyby suszone

    4o g
  • pomidory

    200 g
  • mąka

    1 łyżka
  • papryka mielona

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby sobie wcześniej zamoczyć a potem ugotować , cebulę obrać pokroić w kostkę wraz z mięsem i słoniną , słoninę częściowo stopić , dodać cebulę i mięso , podsmażyć , skropić woda i dusić do miękkości , paprykę oczyścić , opłukać i upiec w piekarniku , potem obrać ze skórki , pokroić w paski , pomidory sparzyć , obrać ze skórki pokroić w cząstki połączyć z mięsem , papryką , grzybami pokrojonymi w paseczki oraz śmietaną wymieszaną z mąką , chwilkę jeszcze poddusić i doprawić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika79 21.08.2012 12:26
super
Andysz 22.06.2012 10:22
uwielbiam;)
bgs1984 22.06.2012 09:14
mniam
marzenciak1985 22.06.2012 09:06
mniam
Emiliozo 20.06.2012 22:51
super danie
mufinka79 20.06.2012 21:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat