Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryki i grzybów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
wieprzowina 250 g
cebula 3
słonina 100 g
śmietana 12%
grzyby suszone 4o g
pomidory 200 g
mąka 1 łyżka
papryka mielona
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryki i grzybów

Grzyby sobie wcześniej zamoczyć a potem ugotować , cebulę obrać pokroić w kostkę wraz z mięsem i słoniną , słoninę częściowo stopić , dodać cebulę i mięso , podsmażyć , skropić woda i dusić do miękkości , paprykę oczyścić , opłukać i upiec w piekarniku , potem obrać ze skórki , pokroić w paski , pomidory sparzyć , obrać ze skórki pokroić w cząstki połączyć z mięsem , papryką , grzybami pokrojonymi w paseczki oraz śmietaną wymieszaną z mąką , chwilkę jeszcze poddusić i doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 21.08.2012 12:26
super
Andysz 22.06.2012 10:22
uwielbiam;)
bgs1984 22.06.2012 09:14
mniam
marzenciak1985 22.06.2012 09:06
mniam
Emiliozo 20.06.2012 22:51
super danie
mufinka79 20.06.2012 21:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak