Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kiszonej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 350 g
ziele angielski
Liść laurowy suszony Prymat
koperek pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone garść
wieprzowina 600 (łopatka)
kapusta kiszona 2,5 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kiszonej kapusty

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy mięso, kapustę kroimy drobno, dodajemy do mięsa, zalewamy wodą do wysokości kapusty, dodajemy ziele i liść oraz łyżeczkę soli - gotujemy do miękkości mięsa,
Krok 1 - Bigos z młodej kiszonej kapusty foto
2
w tym czasie kroimy kiełbasę w kostkę i koperek dość drobno. Kiedy mięso się ugotuje wyciągamy je i kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy do kapusty razem z kiełbasą
Krok 2 - Bigos z młodej kiszonej kapusty foto
3
wszystko mieszamy i gotujemy przez 30 minut,
Krok 3 - Bigos z młodej kiszonej kapusty foto
4
wyłączamy grzanie, dodajemy grzybki mieszamy i zostawiamy na 2 godziny pod przykryciem,
Krok 4 - Bigos z młodej kiszonej kapusty foto
5
następnie podgotowujemy na wolnym ogniu przez około 30 - 40 minut, na koniec dodajemy koperek i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą
Krok 5 - Bigos z młodej kiszonej kapusty foto
6
Bigosik im dłużej gotowany tym lepszy :) smacznego
Krok 6 - Bigos z młodej kiszonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 19.07.2013 20:01
młoda kiszona - super
Gracer 19.07.2013 19:09
kiszona młoda kapusta jest rewelacyjna, musiał być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak