Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty ze śmietaną i koperkiem

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt.
marchewka 2 szt.
cebula 1 szt.
koperek 1 pęczek
przeróżne wędliny, kiełbasy i 600 g
śmietana 1 szkl.
sól do smaku
cukier szczypta
sok z cytryny do smaku
olej 1-2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty ze śmietaną i koperkiem

Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i szatkujemy. Zalewamy niewielką ilością wody, stawiamy na gaz i gotujemy.
Kiełbasy, wędliny, boczek, mięsa i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju.
Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do gotującej się kapusty.
Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy przesmażone mięso i wędliny z cebulą. Dusimy na niewielkim ogniu ok. 5 minut. Na końcu dodajemy śmietanę i posiekany koperek. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru, ewentualnie sokiem z cytryny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 23.07.2013 19:34
Dziękuję bardzo za komentarze :)
Pomocnik 22.07.2013 20:05
super bigos
Megg 22.07.2013 19:27
pycha, uwielbiam bigosik
Piotr-21 22.07.2013 19:17
pyszny obiad
Barbara/zuza22_85 22.07.2013 19:09
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak