Bigos z młodej kapusty na żeberkach

Bigos z młodej kapusty na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • żeberka wieprzowe

    1 pasek
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • kiełbasa

    4 szt
  • liście laurowe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego garnka wkładamy pasek żeberek i zalewamy zimną wodą ponad poziom mięsa. Gotujemy pod przykryciem aż będą miękkie. Ugotowane żeberka wyjmujemy i oddzielamy mięso od kości.Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, myjemy i drobno szatkujemy.

Kiełbasę kroimy w kostkę. Do wody z żeberek dodajemy kapustę i 2 liście laurowe oraz pokrojone kawałki ugotowanych żeberek. Dorzucamy kiełbasę i całość mieszamy.

Gotujemy, aż kapusta będzie miękka ( około 30- 40 minut ). Pod koniec dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ifa

05.06.2016 20:50
Uwielbiam bigos z młodej kapusty, mniam :-)

Ola1984

04.06.2016 12:13
Wygląda bardzo apetycznie :)

Iwusia

03.06.2016 22:58
ale smakowity bigosik

gregor#

03.06.2016 22:17
Pyszny bigosik

Jolanta40

03.06.2016 21:48
widzę , że amatorów tego bigosu jest wielu :)

Jolanta40

03.06.2016 21:47
to też i mój ulubiony :)

ania2610

03.06.2016 21:44
bardzo apetyczny - uwielbiam z młodej kapustki!

agnieszka214

03.06.2016 20:44
Taki bigosik lubię

Katarzyna59

03.06.2016 20:13
uwielbiam taki bigosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat