Bigos z młodej kapusty na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • żeberka wieprzowe

    1 pasek
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • kiełbasa

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego garnka wkładamy pasek żeberek i zalewamy zimną wodą ponad poziom mięsa. Gotujemy pod przykryciem aż będą miękkie. Ugotowane żeberka wyjmujemy i oddzielamy mięso od kości.Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, myjemy i drobno szatkujemy.

Kiełbasę kroimy w kostkę. Do wody z żeberek dodajemy kapustę i 2 liście laurowe oraz pokrojone kawałki ugotowanych żeberek. Dorzucamy kiełbasę i całość mieszamy.

Gotujemy, aż kapusta będzie miękka ( około 30- 40 minut ). Pod koniec dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ifa 05.06.2016 20:50
Uwielbiam bigos z młodej kapusty, mniam :-)
Ola1984 04.06.2016 12:13
Wygląda bardzo apetycznie :)
Iwusia 03.06.2016 22:58
ale smakowity bigosik
gregor# 03.06.2016 22:17
Pyszny bigosik
Jolanta40 03.06.2016 21:48
widzę , że amatorów tego bigosu jest wielu :)
Jolanta40 03.06.2016 21:47
to też i mój ulubiony :)
ania2610 03.06.2016 21:44
bardzo apetyczny - uwielbiam z młodej kapustki!
agnieszka214 03.06.2016 20:44
Taki bigosik lubię
Katarzyna59 03.06.2016 20:13
uwielbiam taki bigosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat