Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty na wieprzowinie i kiełbaskach

4.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kapuzta młoda
1 główka
kiełbaski wędzone
1/2 kg
pomidory
1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka
do smaku
olej do smażenia
wieprzowina
20 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty na wieprzowinie i kiełbaskach

Mięso podsmażamy z każdej strony, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i wrzucamy poszatkowaną kapustę.
Pomidory rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody, przecieramy przez sito. Dodajemy do bigosu, gdy kapusta jest miekka. Mięso kroimy na kawałki. Kiełbaski podsmażamy i dodajemy do bigosu, przyprawiamy pieprzem i papryką. Możemy dodać odrobinę cukru dla złamania kwaśnego smaku pomidorów.
Jak każdy bigos- najlepszy odgrzewany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.06.2013 08:29
z młodej kapusty pyszny ,polecam
misia53 19.06.2013 09:36
marzy mi się taki bigosik
pacpaw 05.09.2012 19:08
też w tym roku robiłem - pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak