Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty na wieprzowinie i kiełbaskach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapuzta młoda 1 główka
kiełbaski wędzone 1/2 kg
pomidory 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 ziaren
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
olej do smażenia
wieprzowina 20 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty na wieprzowinie i kiełbaskach

Mięso podsmażamy z każdej strony, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i wrzucamy poszatkowaną kapustę.
Pomidory rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody, przecieramy przez sito. Dodajemy do bigosu, gdy kapusta jest miekka. Mięso kroimy na kawałki. Kiełbaski podsmażamy i dodajemy do bigosu, przyprawiamy pieprzem i papryką. Możemy dodać odrobinę cukru dla złamania kwaśnego smaku pomidorów.
Jak każdy bigos- najlepszy odgrzewany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.06.2013 08:29
z młodej kapusty pyszny ,polecam
misia53 19.06.2013 09:36
marzy mi się taki bigosik
pacpaw 05.09.2012 19:08
też w tym roku robiłem - pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak