Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
cebula 2 sztuki
pomidory z puszki lub koncentrat
kiełbasa drobiowa 2 laski
końcówki róznych wedlin 30 dag
tłuszcz
kminek Prymat
mąka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Cebulę dusimy. Kapustę szatkujemy i gotujemy razem z przyprawami. Dodajemy kostkę rosołową (drobiową), dusimy kapustę do miękkości. Dodajemy pozostałe składniki. Wędliny kroimy dobno. Zaprawiamy przecierem pomidorowym i mąką, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak