Bigos z młodej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory z puszki lub koncentrat

  • kiełbasa drobiowa

    2 laski
  • końcówki róznych wedlin

    30 dag
  • tłuszcz

  • kminek Prymat

  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę dusimy. Kapustę szatkujemy i gotujemy razem z przyprawami. Dodajemy kostkę rosołową (drobiową), dusimy kapustę do miękkości. Dodajemy pozostałe składniki. Wędliny kroimy dobno. Zaprawiamy przecierem pomidorowym i mąką, doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat