Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka (młoda)
marchewki 2
cebula duża
pomidory suszone Smak kilka
pomidory krojone z puszki z zalewą
bulion warzywny 250 ml
łopatka wieprzowa 500 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę poszatkowałem i podsmażyłem na maśle z posiekaną cebulą i startą marchewką. Następnie zalałem szklanką bulionu warzywnego i dusiłem na wolnym ogniu. Łopatkę pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i dodałem do kapusty razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami i pomidorami z puszki ,dalej dusiłem do miękkości kapusty ,sos lekko zredukowałem. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.02.2015 13:11
doskonały bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak