Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI

kapusta biała 1 szt
marchew 1-2 szt
pieczarki 0,5 kg
kiełbasa 1 pętko
cebula 1 szt
kości schabowe 1-2 szt
łopatka wieprzowa 30 dag

przyprawy

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Porada

Ja dodaję jeszcze trochę warzywka dla uzyskania wyrazistego smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
Kości gotujemy na wodzie z odrobiną soli. Kiedy się ugotują wyjmujemy kości i oddzielamy mięso które ponownie wrzucamy do ugotowanej wody.
Krok 1 - Bigos z młodej kapusty foto
2
Kapustę i marchew drobno szatkujemy lub kroimy i wrzucamy do gotującej się cały czas wody. Gotujemy kapustę aż będzie miękka
Krok 2 - Bigos z młodej kapusty foto
3
Między czasie smażymy łopatkę i wrzucamy do gotującej się kapusty. Kiełbasę i cebulę również drobno kroimy i smażymy z dodatkiem soli i pieprzu i wrzucamy do garnka z kapustą
Krok 3 - Bigos z młodej kapusty foto
4
Pieczarki również obieramy, smażymy i wrzucamy do garnka
Krok 4 - Bigos z młodej kapusty foto
5
Wszystko mieszamy i dodajemy przyprawy do smaku. Gotujemy do momentu kiedy kapusta będzie miękka.
Krok 5 - Bigos z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.03.2015 15:44
przepyszny bigosik
Motorek 02.11.2014 10:39
pyszny bigosik
Futka 17.09.2014 10:55
Przepyszny bigos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak