Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • kapusta biała

    1 szt
  • marchew

    1-2 szt
  • pieczarki

    0,5 kg
  • kiełbasa

    1 pętko
  • cebula

    1 szt
  • kości schabowe

    1-2 szt
  • łopatka wieprzowa

    30 dag

przyprawy

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bigos z młodej kapusty

Kroki postępowania

Krok 1 - Bigos z młodej kapusty foto
Kości gotujemy na wodzie z odrobiną soli. Kiedy się ugotują wyjmujemy kości i oddzielamy mięso które ponownie wrzucamy do ugotowanej wody.
Krok 2 - Bigos z młodej kapusty foto
Kapustę i marchew drobno szatkujemy lub kroimy i wrzucamy do gotującej się cały czas wody. Gotujemy kapustę aż będzie miękka
Krok 3 - Bigos z młodej kapusty foto
Między czasie smażymy łopatkę i wrzucamy do gotującej się kapusty. Kiełbasę i cebulę również drobno kroimy i smażymy z dodatkiem soli i pieprzu i wrzucamy do garnka z kapustą
Krok 4 - Bigos z młodej kapusty foto
Pieczarki również obieramy, smażymy i wrzucamy do garnka
Krok 5 - Bigos z młodej kapusty foto
Wszystko mieszamy i dodajemy przyprawy do smaku. Gotujemy do momentu kiedy kapusta będzie miękka.
Ja dodaję jeszcze trochę warzywka dla uzyskania wyrazistego smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ela15 08.03.2015 15:44
przepyszny bigosik
Motorek 02.11.2014 10:39
pyszny bigosik
Futka 17.09.2014 10:55
Przepyszny bigos :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat