Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
cebula 1 szt
kiełbasa śląska 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
bulion 1 szkl
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
Główkę młodej kapusty drobno poszatkować, zalać gorącą osoloną wodą, ugotować do miękkości, a następnie odcedzić.
Krok 1 - Bigos z młodej kapusty foto
2
Kiełbaskę pokroić w kostkę i podsmażyć, a następnie przełożyć do kapusty.
Krok 2 - Bigos z młodej kapusty foto
3
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu pozostałym z kiełbasy, a następnie również dodać do kapusty.
Krok 3 - Bigos z młodej kapusty foto
4
Do kapusty dodać również koncentrat pomidorowy, bulion, sok z cytryny oraz przyprawę do bigosu oraz doprawić do smaku pieprzem i solą i całość dusić na małym ogniu ok. 30 min.
Gotowy bigosik podawać z młodymi ziemniaczkami lub z pieczywem.
Krok 4 - Bigos z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.07.2014 23:32
bardzo smacznie wygląda
pestka 06.07.2014 09:52
pyszny dodatek do obiadu
gusia1000 03.07.2014 00:10
Też tak robię.
Jagódka77 29.06.2014 18:30
bardzo lubię taki bigos
Kejti 25.06.2014 17:54
Czuję się zaproszona :-)
ppaulina 24.06.2014 21:21
smaczna ta kapustka
JOANNA16 23.06.2014 18:40
pyszna kapustka))
misia53 22.06.2014 18:51
Bardzo apetycznie wygląda
IlonaAlbertos 22.06.2014 16:42
Smakowity.
Zdzisław 22.06.2014 15:48
dla mnie to smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak