Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z młodej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa 400 g
boczek 250 g
masło 40 g
koper 1/2 pęczka
cukier 1 łyżeczka
sól
woda 3/4 szklanki
mąka 3 łyżki
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z młodej kapusty

Kapustę należy poszatkować, osolić i dusić ok 12 minut razem z wodą. Podczas duszenia dodać cukier i pieprz.
Na patelni osmażyć drobno pokrojoną kiełbasę i boczek (na ok 10 g masła). Następnie przełożyć do kapusty i dusić jeszcze ok 3 min. W tym czasie należy też dodać pozostałą część masła (30 g.) i wszystko dobrze wymieszać. Na koniec pokroić drobno koper dodać do bigosu i pozostawić wszystko pod przykryciem, żeby składniki się połączyły.

Zasmażka
Na patelni klarujemy masło dodajemy mąkę. Następnie na tym lekko osmażamy kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak