Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kiełbasa 1 laska
marchew 1 szt
cebula biała 1 szt
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
pietruszka
koper
olej do smażenia
zupa 1 ogonowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
W lekko osolonej wodzie gotujemy pokrojoną kapuste z pietruszka.
Krok 1 - Bigos z młodej kapusty foto
2
w międzyczasie smażymy na oleju pokrojona kiełbase, gdy sie zarumieni dodajemy pokrojona cebulke.
Krok 2 - Bigos z młodej kapusty foto
3
W osobnym garczku gotujemy rozrobiona zupe ogonowa( ja dodatkowo uzyłam troszke zupy pomidorowej ktora mi została z obiadu), wraz z marchewka,koperkiem oraz pietruszka-wtedy nie dodajemy do kapusty, chyba ze ktos lubi duzo:)
Krok 3 - Bigos z młodej kapusty foto
4
gdy kiełbasa z cebulką się już usmażą dodajemy je do gotujacej sie zupy i gotujemy razem jeszcze przez chwile. Następnie wlewamy zupę do odcedzonej kapusty, mieszamy i jeszcze przez chwile gotujemy wszystko razem, doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Bigos z młodej kapusty foto
5
Smacznego:)
Krok 5 - Bigos z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 12.01.2014 11:04
fajny bigos
pestka 12.09.2013 08:59
bardzo dobry - lubię taki bigos
Klausia 03.09.2013 17:44
lubię taki bigos do obiadu :)
Róża1 23.08.2013 21:59
pychotka bigosik:-)
Smaczna_B 12.07.2013 18:20
najlepszy z młodej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak