Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapustki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z łopatki wieprzowej 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuki
młoda marchewka 4 sztuki
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 kartonik
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 12 ziarenek
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 opakowania
Ziele angielskie całe Prymat 12 ziarenek
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
kapusta 3 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapustki

Kapustę myjemy i siekamy. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulkę i marchewkę. Dodajemy listki , pieprz i ziele angielskie, aby wydobyć z nich aromat. Smażymy 5 minut. Dodajemy mięso i łyżeczkę kurkumy. Do garnka wrzucamy kapustę i mieszamy. Dodajemy 1/2 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodajemy przyprawy do bigosu i przecier. Solimy do smaku. Gotujemy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 15.10.2012 12:41
smaczny
treonina 08.08.2012 23:34
smaczny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak