Bigos z młodej kapustki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z łopatki wieprzowej

    1 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    6 sztuki
  • młoda marchewka

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    1 kartonik
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    12 ziarenek
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    2 opakowania
  • Ziele angielskie całe Prymat

    12 ziarenek
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • kapusta

    3 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę myjemy i siekamy. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulkę i marchewkę. Dodajemy listki , pieprz i ziele angielskie, aby wydobyć z nich aromat. Smażymy 5 minut. Dodajemy mięso i łyżeczkę kurkumy. Do garnka wrzucamy kapustę i mieszamy. Dodajemy 1/2 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodajemy przyprawy do bigosu i przecier. Solimy do smaku. Gotujemy jeszcze 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 15.10.2012 12:41
smaczny
treonina 08.08.2012 23:34
smaczny :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat