Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z mięsem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
boczek wędzony 0,5 kg
kiełbasa śląska 0,5 kg
kiełbasa jałowcowa 0,2 kg
grzyby suszone 15 dkg
ziele angielskie do smaku
cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z mięsem

Kapustę zalać wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Mięso podsmażyć na tłuszczu, pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Kiełbasy pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą na tłuszczu, dodać do kapusty. Następnie grzyby suszone (wcześniej namoczone i obgotowane w wodzie, w której się moczyły). Gotować bigos na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 16.02.2012 21:00
klasyka smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak