Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kiszoną kapustą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
kapusta kiszona 400 gram
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
przecier pomidorowy 6 łyżek
kiełbasa zwyczajna 2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiszoną kapustą

Kroki postępowania

1
Świeżą kapustę kroimy drobno, zalewamy wodą i dusimy do momentu aż będzie miękka. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, suszone grzyby i delikatnie solimy.
Krok 1 - Bigos z kiszoną kapustą foto
2
Następnie dodajemy posiekaną kiszoną kapustę i całość mieszamy. Dalej dusimy na małym ogniu.
Krok 2 - Bigos z kiszoną kapustą foto
3
W między czasie kroimy w kostkę kiełbasę i podsmażamy na patelni.
Krok 3 - Bigos z kiszoną kapustą foto
4
Gdy kiszona kapusta zrobi się miękka dodajemy podsmażoną kiełbasę wraz z przecierem. Całość mieszamy i dusimy jeszcze przez około 10 minut.
Krok 4 - Bigos z kiszoną kapustą foto
5
Następnie całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Smacznego!
Krok 5 - Bigos z kiszoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.07.2013 10:00
Ja grzyby gotuję a potem z wywarem wrzucam i wlewam do kapusty
SmacznaPyza 21.05.2013 18:15
grzyby suszone dodajesz takie suche ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak