Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kiełbasa podwawelska 0,5 kg
pieczarki 30 dkg
ścinki wedlin 30 dkg
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
przecier pomidorowy 160 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiełbasą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną płuczemy pod bieżącą wodą i odciskamy. Następnie odciśniętą kapustę kroimy, jeśli jest z byt długa. i pokrojoną przekładamy do dużego garnka. Zalewamy wodą.wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie i wstawiamy na mały ogień. Gotujemy do miękkości,
Krok 1 - Bigos z kiełbasą i pieczarkami foto
2
,Kiełbasę, pieczarki, Ścinki wędlin,Cebulę Czosnek, kroimy w grubszą kostkę, na patelnię dajemy tłuszcz na rozgrzany tłuszcz wkładamy wszystkie skłądniki pokroijone w kostkę, na małym ogniu, podsmażamy, co jakiś czas mieszając, gdy będzie wysmażone przekładamy wszystko do garnka z kapustą, doprawiamy do samku kucharkiem oraz pieprzem,
Krok 2 - Bigos z kiełbasą i pieczarkami foto
3
na samym końcu gotowania dajemy przecier pomidorowy, starannie, wymieszać.
Krok 3 - Bigos z kiełbasą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.01.2013 00:15
pycha
Łukasz15 06.10.2012 10:27
Smaczny
Wafelek2601 11.09.2012 07:46
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak