Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 5 liści
cukinia 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 15 sztuk
marchew 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
koperek 1 pęczek
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem

Kapustę pokroić na paski. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 50 ml) ,gotować na małym ogniu.
Cukinię umyć , pokroić w kostkę,nasolić i odstawić na kilka minut, aby zmiękła.
Pomidorki naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać.Dodać do kapusty.
Marchewkę umyć,obrać i pokroić w plasterki. Dodać do kapusty.
Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju.Dodać do garnka.
Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju po kurczaka.
Dodać cukinię i chwilę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka z kapustą.
Koperek posiekać i wrzucić do bigosu.
Wszystko dusić około 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 01.04.2014 11:05
smaczny pomysł na alternatywę bigosu!
Ola1984 02.11.2013 10:34
Bardzo fajny ten "bigos" :)
migotka28 29.10.2013 20:08
pyszny bigosik
jasiek 29.10.2013 18:11
bigos zawsze dobry
nutellla 29.10.2013 17:45
świetne na rodzinne spotkania :)
Cranberry 29.10.2013 16:31
mniam moje smaki
jussta 29.10.2013 16:27
pyszności :)
Mysiunia 29.10.2013 16:25
bardzo smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak