Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty włoskiej

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 2 kg
papryka czerwona 2 duże
cebula 2 duże
masło 70 g
pomidory krojone 1 puszka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
pieprz mielony do smaku
olej 2-3 łyżki
Czosnek suszony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty włoskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę obrać z zewnętrznych liści, resztę pokroić w ósemki i zszatkować dość cienko - ja szatkuję malakserem z przystawką krojącą.
Zalać wrzątkiem, lekko osolić i obgotować - odcedzić, dodać kucharka, cebulę suszoną i czosnek granulowany - wymieszać.
Krok 1 - Bigos z kapusty włoskiej foto
2
Pokroić cebulę i paprykę w paseczki, podlać olejem, dodać ziele angielskie, liście laurowe i przesmażyć.
Dodać całą puszkę pomidorów razem z zalewą - poddusić, doprawić do smaku i odparować.
Krok 2 - Bigos z kapusty włoskiej foto
3
Do gorącej kapusty dodać lubczyk i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Bigos z kapusty włoskiej foto
4
Leczo połączyć z kapustą i jak najdokładniej wymieszać.
Krok 4 - Bigos z kapusty włoskiej foto
5
Dodać masło i dusić jeszcze kilkanaście minut na małym płomieniu, aż smaki się połączą.
Krok 5 - Bigos z kapusty włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 03.01.2013 14:15
mniam
Goya 03.01.2013 13:59
super
pajbek 03.01.2013 13:46
Lubię bigos, super :-)
Anna133 03.01.2013 13:42
z włoskiej nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak