Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty mieszanej z papryką i natką
Kroki postępowania
Do garnka przekładamy kapustę kiszoną i startą marchewkę, podlewamy szklanką wody.
Kapusta kwaszona SMAK | 1 kg |
kapusta biała | 1/2 główki |
papryka czerwona | 2 szt |
marchew | 1 duża |
cebula biała | 2 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 4-5 ziaren |
pieprz | 10 ziaren |
masło | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
Bazylia suszona Prymat | 1/2 łyżeczki |
oregano | 1/2 łyżeczki |
kminek Prymat | 1 szczypta |
natka pietruszki | 2 łyżki posiekanej |
sól i pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: